November 15, 2018

RTM results for Predicting Translation Performance

Ergun Biçici. RTM results for Predicting Translation Performance. In Proc. of the Third Conference on Statistical Machine Translation (WMT18), Brussels, Belgium, November 2018.

With improved prediction combination using weights based on their training performance and stacking and multilayer perceptrons to build deeper prediction models, RTMs become the 3rd system in general at the sentence-level prediction of translation scores and achieve the lowest RMSE in English to German NMT QET results. For the document-level task, we compare document-level RTM models with sentence-level RTM models obtained with the concatenation of document sentences and obtain similar results.

Robust parfda Statistical Machine Translation Results

Ergun Biçici. Robust parfda Statistical Machine Translation Results. In Proc. of the Third Conference on Statistical Machine Translation (WMT18), Brussels, Belgium, November 2018.

We build parallel feature decay algorithms (parfda) Moses statistical machine translation (SMT) models for language pairs in the translation task. parfda obtains results close to the top constrained phrase-based SMT with an average of 2.252 BLEU points difference on WMT 2017 datasets using significantly less computation for building SMT systems than that would be spent using all available corpora. We obtain BLEU upper bounds based on target coverage to identify which systems used additional data. We use PRO for tuning to decrease fluctuations in the results and post-process translation outputs to decrease translation errors due to the casing of words. F1 scores on the key phrases of the English to Turkish testsuite that we prepared reveal that parfda achieves 2nd best results. Truecasing translations before scoring obtained the best results overall.

Boğaziçi University BU+ Activities


https://buplus.boun.edu.tr/etkinlik-turu/kennedy-jazz

https://buplus.boun.edu.tr/etkinlik-turu/acik-ders

https://buplus.boun.edu.tr/etkinlik-turu/kitaplar-arasinda


_____________________________________
Boğaziçi Üniversitesi Doğal Hayatı Koruma Komisyonu Duyurusu

Boğaziçi Üniversitesi kampüslerinde flora ve fauna ile ilgili çalışmaların koordineli bir şekildeyürütülmesi amacıyla Üniversitemiz Yönetim Kurulu tarafından 2014 yılında kurulan Doğal HayatıKoruma Komisyonu (DHKK) bir arada yaşamın geliştirilmesi doğrultusunda ayrıntılı çalışmalar yapmaktadır.

Komisyonun aldığı ve üniversite yönetiminin onayladığı kararlar doğrultusundaortak yaşamın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için şu noktalara dikkatinizi çekmek istiyoruz:

1. DHKK üyesi üniversite veterinerimiz Dr. Kadir Koç, tüm kampüslerimizde hayvan sağlığıkonusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Köpek ve kedilerin sağlık ve davranışları ile ilgili farklı durumların gözlenmesi halinde (kaza, hastalık belirtileri, ölüm vb.) veteriner hekim Dr.Kadir Koç'a cep telefonundan ya da karacabey43@gmail.com e-mail adresinden ulaşılmalıdır.

2. Kampüslerde birlikte yaşam açısından tehdit oluşturmasından kaygı duyduğunuz canlılarla(buna serbest veya sahipli hayvanlar ve diğer canlılara kötü davranan insanlar dahildir) ilgiliolarak, lütfen dhkk@boun.edu.tr adresi üzerinden DHKK'ya başvurunuz.

3. Isırılma veya tırmalanma gibi durumlarda:a) mümkünse hemen ilgili köpek veya kedinin fotoğrafı çekilmelidir,b) ilgili bölge hemen bol su ve sabun ile yıkanmalıdır,c) daha sonra vakit kaybetmeden kuduz aşısı olup/olmama konusunda doktorlarla değerlendirme yapmak ve gerekirse aşı olmak için İstinye Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gidilmelidir,d) hastaneye gitme sürecinde, hastanedeki doktora bilgi verme amaçlı olarak kedi veya köpekle ilgili bilgi almak için Dr. Kadir Koç ile iletişime geçilmelidir. Eğer ilgili kedi veya köpek tespit edilirse, yasa gereği 10 gün müşahade altına alınacaktır.

4. Kampüslerimize dışarıdan kedi ve köpek getirilmesi yasaktır.

5. Kesinlikle bina yanlarında ve içlerinde kedi/köpek beslenmemelidir.

6. Hayvan haklarıyla ilgili yasaya göre, serbest yaşayan hayvanların yaşam alanlarından keyfiolarak uzaklaştırılmaları yasaktır.

7. Kampüslerimizdeki kedi ve köpeklerin beslemeleri için belirli noktalara kedi ve köpek evleriile besleme istasyonları kurulmuştur. Belirlenen istasyonlarda besleme işlemi belirli saatlerde gönüllüler eliyle sürdürülmektedir. Bu istasyonlar haricinde besleme yapılmamalıdır.

8. Kampüslerimizdeki evcil ve yaban hayatla ile ilgili çalışmalara (besleme, sahiplendirmeçalışmaları vs.) gönüllü olarak destek vermek için Boğaziçi Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğu'yla buhay.boun@gmail.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

9. "Küçük İsviçre" olarak anılan koruda bulunan BUPAWS Barınma Merkezi'nde, kampüs köpeklerimizin bir kısmının barınma ve beslenmeleri yapılmaktadır. Barınma merkezinde gönüllü olarak destek olmak için BUPAWS ile bupaws@boun.edu.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Boğaziçi Üniversitesi Doğal Hayatı Koruma Komisyonu

_____________________________________
Komik olmaya çalışmışlar (08 Ocak 2020 duyurusu) ve ne peşinde olduklarını açıklayamayacak kadar korkak, kanunsuz, suçlu, ve etik yoksunular:
_____________________________________
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Açık Veri Portalı

February 22, 2018

A look at the rate of changes in the population of Syria and around the world (1950 - 2015)

Population projections of United Nations put a flowery and positive recovery picture about Syria's total population in the future (https://esa.un.org/unpd/wpp/Graphs/Probabilistic/POP/TOT/):

If we look at the rate of changes in the population instead of the total population of Syria and around the world, we can reveal wars on the historical timeline (see Syria, Afghanistan, Bosnia, Cambodia, Rwanda, ...)

y-axis: 100 * (population / average population - 1)
data: United Nations population statistics (https://esa.un.org/unpd/wpp/Download/Standard/Population/, https://esa.un.org/unpd/wpp/DVD/Files/1_Indicators%20(Standard)/EXCEL_FILES/1_Population/WPP2017_POP_F01_1_TOTAL_POPULATION_BOTH_SEXES.xlsx)

Images' license:  Attribution CC BY